Una storia
Dedicata al rispetto
di un piccolo chicco

Over onze Pasqualini koffie

Cucina is niet voor niets trots op de exclusieve import van de premium koffie van de familie Pasqualini. De bijzondere koffiemelanges van de Italiaanse familie Pasqualini zijn te danken aan het gebruik van de beste koffiebonen ter wereld, de ambachtelijke manier van plukken en branden en een onbetwiste liefde voor dit specifieke ambacht. Dit komt de smaak en de superieure kwaliteit van deze koffie ten goede. 
Als echte koffiefamilie hanteren zij zeer hoge standaarden en begrijpen zij het belang van een constante koffiekwaliteit.
 
Loze kreten? Nee hoor! Graag leggen wij u de specifieke kunst van het pluk- en het brandprocedé uit.
Grootschalige Koffiebranderijen Ambachtelijke Pasqualini Koffie
Machinale pluk - ook de niet rijpe bessen. Handmatige selectieve pluk – alleen rijpe bessen.
Machinaal branden van grote partijen koffiebonen waarbij minder controle momenten worden gehouden. Ambachtelijk branden en continue uitvoering van kwaliteitscontroles.
Controle door machine instellingen. Controle door oog en smaak.
Gekoeld door water (smaakverlies – gewichtstoename). Gekoeld door middel van luchtrotatie (smaakbehoud – gewichtsverlies – volumetoename).
Alle koffiebonen tegelijkertijd branden ongeacht individuele brandprofiel. Melangeren niet meer nodig – kostenbesparend. Ieder koffieboon heeft een eigen brandprofiel – daarom separate branding – nadien melangeren (ambachtelijk samenstellen melange door menging diverse soorten gebrande koffiebonen).
De Pasqualini koffiebessen worden op grote hoogte handmatig en selectief geplukt. Daarbij plukt men alleen de rijpe bessen. Dit in tegenstelling tot de machinale plukwijze die vele andere goedkopere leveranciers van koffie aanwenden, waarbij alle bessen, rijp of niet rijp, worden geplukt. Dit heeft grote gevolgen voor de kwaliteit van de koffie die u drinkt!
 
Tijdens het handmatig branden in de Pasqualini branderij wordt door de werking van hitte de suikers en het water in de koffiebonen omgezet in karamel. Na de juiste timing van tijd en temperatuur gaan zich suikers en zure aroma’s ontwikkelen. Drie om te beginnen, maar uiteindelijk kunnen het er duizenden worden. Dit noemen we de Maillard-reactie, genoemd naar de scheikundige die dit complexe verschijnsel heeft onderzocht. Iedere blend kent hierbij zijn eigen brandprofiel. Bij de controle van het handmatige brand procedé zijn de jarenlange ervaring van de meesterbranders van Pasqualini, het zicht, de geurzin en de getrainde smaakpapillen onontbeerlijk. Hier kan geen machinaal gebrande koffie tegenop….
 
Als de koffie klaar is, komt hij in een afkoelbak terecht. De bonen worden gekoeld door middel van een luchtstroom en rotatie. Na het branden heeft een koffieboon 20% van zijn gewicht verloren, maar 60% aan volume gewonnen. Vandaar dat u in een pak Pasqualini koffie meer koffie (volume) aantreft per kilo. Sommige andere koffieleveranciers gebruiken een afkoelmethode met water, deze methode heeft wel enkele nadelen: het water oxideert de koffie, blokkeert de aroma’s en verhoogt het gewicht van een pakje koffie.
 
De melanges van Pasqualini worden samengesteld uit vele apart gebrande koffiebonen, die nadien pas bij elkaar gevoegd worden tot een smaakvolle melange. Dit in tegenstelling tot vele andere fabrikanten die de verschillende bonen tegelijk branden.
Cucina - Pasqualini logo

Interesse in onze koffie?

Maak een proefafspraak op locatie met een van onze barista’s